Skip to content

ЗА ВЯРАТА

„Защото, истина ви казвам: Ако имате вяра колкото синапово зърно, ще кажете на тази планина: Премести се оттук там и тя ще се премести; и нищо няма да е невъзможно за вас.”  – Матей 17:20  – Цитат от библията.

Не случайно започваме с този цитат. Написан преди хиляди години, той и до днес ни показва, колко е важно да вярваме във всяко нещо, което правим. Ако нямаме вяра, нямаме и надежда.

Ако нямаме надежда я няма и светлината, която ни води в мрачния понякога тунел на живота. 

Колкото по-силна е вярата ни, толкова по-лесно се случват нещата, които правим. 

Тогава всяка цел има смисъл и всяка стъпка се изпълва със светлина. Усещаме силата в нас и крачим смело напред, сякаш нищо и никой не е в състояние да ни спре.

Вярата е тази, която прогонва всеки страх и всяко колебание. Тя премахва пречките по пътя към успеха. 

Лесно е да вярваш, ако можеш да видиш. Лесно е да вярваш ако можеш да докоснеш. Лесно е да вярваш ако си вече там. Но така ли сме ние в нашето ежедневие?!

Имаме ли необходимата вяра, за да преместваме планините пред нас. Планини от проблеми, планини от гняв, мъка, обида и разочарования. Може би ни е по-лесно да се оплакваме и да хленчим.

А вярата оставяме назад, забравяйки как сме започнали и колко силно сме вярвали в успеха си. Гневим се на всичко около нас, разрушавайки постигнатото до момента.

Колко различно може да е всичко, ако само се доверим, ако само повярваме в нас, в Бог, в светлината, в доброто, във всичко онова, което ни заобикаля?! Как чрез вяра можем да променим картината на нашето ежедневие?! 

Имаме всички необходими ресурси, за да преместим нашите планини. 

ИМАМЕ ЛИ ВЯРА, ИМАМЕ ВСИЧКО!

Автор: Татяна Мариянова
Статията Ви хареса? Споделете я.
Лайф коуч с НЛП

За Татяна Мариянова

Здравейте и от мен. Аз съм Татяна и съм Лайф коуч в Πάντα Φίλοι.

Мисията ми като Лайф коуч е да помагам на хора, които по някакъв начин се чувстват на пауза или са загубили мотивация, или просто не знаят как да продължат напред.